Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów
Chcesz podbić smak domowych wypieków? Ten krem z twarogu i masła to idealny dodatek do ciast, babeczek i tortów. Stworzenie tego kremu to świetny sposób na urozmaicenie tradycyjnych deserów. Bogaty w smaku, kremowy i aksamitny, z pewnością przysporzy Ci mnóstwo komplementów za twoje pieczenie. Bez względu na okazję, ten oryginalny krem z twarogu i masła sprawi, że twoje ciasta staną się odrobinę wykwintniejsze. Przepis na krem serowy do tortu, ciasta, babeczek, który połączy najwyższej jakości składniki, by stworzyć doskonałą i wszechstronną masę twarogową do tortu.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 400g świeżego twarogu (najlepiej od lokalnego producenta)
200g masła
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki cukru waniliowego
Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów – jak zrobić?
- Miękkie masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym należy ubić do białości i stopniowo zmiksować z twarogiem. Krem już nadaje się do użycia.
Porady – dodatkowe informacje
– Słodkość kremu można dostosować do swojego deseru.
– Istnieje możliwość zmiany smaku kremu poprzez dodanie kakao, czekolady, bakalii, soku, owoców itp.
– Przedstawiam opcję średnio słodką z nutą wanilii.
– Podane proporcje wystarczą do podwójnego przełożenia ciasta o średnicy 18 cm – grubymi warstwami kremu.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Krem z pomidorów i papryki
Następny przepis: Kremowa kartoflanka na wędzonce