Bób w słoikach na zimę

Bób w słoikach na zimę

Piękno lata to nie tylko słońce i spędzane na świeżym powietrzu chwile, ale również bogaty wybór sezonowych warzyw i owoców. Dlaczego nie przedłużyć tej przyjemności, przechowując trochę lata na zimne miesiące? Bób w słoikach na zimę to sprawdzony sposób na domową konserwację tego pysznego warzywa, który pozwoli cieszyć się jego smakiem nawet poza sezonem. Bób konserwowy jest łatwy do przygotowania, a gotowy produkt możemy użyć do wielu różnych przepisów. Jeżeli zastanawiasz się, jak samodzielnie przygotować bób konserwowy, ten przepis jest dla Ciebie.

Składniki:

  • Bób
  • Zalewa:
  • 1 litr ciepłej wody
  • 1 łyżeczka soli

Bób w słoikach na zimę – jak zrobić?

  1. Bób odgotować 15 minut w lekko osolonej wodzie. Odlać i włożyć do słoików.
  2. Zrobić zalewę i zalać słoiki.
  3. Zakręcić i pasteryzować 30 minut.
  4. Zostawić do dnia następnego.
  5. Pasteryzować kolejny raz 30 minut.
  6. Gotowe.

Słowa kluczowe: bób konserwowy przepisy, bób konserwowy gdzie kupić, bób w słoikach, bób na zimę, bób konserwowy przepis

Bób w słoikach na zimę – dodatkowe informacje

Po odlaniu można polać bułką tartą.Ja lubię z podsmażonym chlebkiem-podsmażam go a potem na chwilkę dorzucam bób by się podgrzał.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: BÓB MROŻONY
Następny przepis: Bób w sosie koperkowo-czosnkowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode