dip rzodkiewkowy

dip rzodkiewkowy

Poznaj sekret prostego, ale eksplozywnie smacznego dodańca do każdego posiłku – dipu rzodkiewkowego! Ten przepis jest idealnym nieoczywistym sosem na każdą okazję – może być serwowany z kawałkami świeżego chleba na grillu lub jako odświeżający dodatek do przekąsek. Wielowymiarowy smak rzodkiewki doskonale łączy się z delikatnym jogurtem, tworząc unikalną kombinację, która z pewnością zaskoczy i zachwyci Twoich gości. Odkryj ten lekki, zdrowy i pełen smaku dip, który jest tak łatwy do przygotowania, jak przepyszny do jedzenia. To doskonały sposób, aby ożywić swoje posiłki i dodać im trochę przyjemnej chrupkości.

Składniki:

  • 200 ml naturalnego jogurtu
  • 3 łyżki wysokiej jakości majonezu
  • kilka rzodkiewek
  • kilka gałązek koperku
  • 2 duże ząbki czosnku
  • szczypta chili
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Dip rzodkiewkowy – jak zrobić?

  1. Jogurt wymieszać z majonezem i przyprawami. Czosnek przecisnąć przez praskę. Koperek posiekać. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o drobnych lub średnich oczkach. Wszystkie składniki razem wymieszać.

dip rzodkiewkowy – dodatkowe informacje

Sos dip rzodkiewkowy najlepiej odstawić na jakiś czas do lodówki i nie przyprawiać od razu mocno, bo po jakimś czasie nabierze ostrości.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Dip paprykowy
Następny przepis: Dip tzatziki z warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode