Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów

Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów

Chcesz podbić smak domowych wypieków? Ten krem z twarogu i masła to idealny dodatek do ciast, babeczek i tortów. Stworzenie tego kremu to świetny sposób na urozmaicenie tradycyjnych deserów. Bogaty w smaku, kremowy i aksamitny, z pewnością przysporzy Ci mnóstwo komplementów za twoje pieczenie. Bez względu na okazję, ten oryginalny krem z twarogu i masła sprawi, że twoje ciasta staną się odrobinę wykwintniejsze. Przepis na krem serowy do tortu, ciasta, babeczek, który połączy najwyższej jakości składniki, by stworzyć doskonałą i wszechstronną masę twarogową do tortu.

Składniki:

  • 400g świeżego twarogu (najlepiej od lokalnego producenta)

    200g masła

    2 łyżki cukru pudru

    2 łyżki cukru waniliowego

Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek i tortów – jak zrobić?

  1. Miękkie masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym należy ubić do białości i stopniowo zmiksować z twarogiem. Krem już nadaje się do użycia.

Porady – dodatkowe informacje

– Słodkość kremu można dostosować do swojego deseru.

– Istnieje możliwość zmiany smaku kremu poprzez dodanie kakao, czekolady, bakalii, soku, owoców itp.

– Przedstawiam opcję średnio słodką z nutą wanilii.

– Podane proporcje wystarczą do podwójnego przełożenia ciasta o średnicy 18 cm – grubymi warstwami kremu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Krem z pomidorów i papryki
Następny przepis: Kremowa kartoflanka na wędzonce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode