Chrzan śmietankowy
Ten przepis na chrzan śmietankowy to sposób na stworzenie smacznej i intensywnej dodatku do wielu tradycyjnych potraw. Idealny jako dodatek do mięs czy jajek. Wykorzystuje tylko naturalne składniki, takie jak biały chrzan, który tarty i połączony ze śmietaną, tworzy swojski, domowy smak. Prosty w wykonaniu, ale zaskakujący dla podniebienia. Jeżeli szukasz smaku, który dodaje charakteru do twoich potraw – spróbuj naszego przepisu na chrzan tarty ze śmietaną. Ten tradycyjny dodatek do wielu świątecznych potraw nie może zabraknąć na twoim stole.
admin
Składniki:
- 0,5 kg korzenia chrzanu
- 1 szklanka śmietany 18%
- Sól, cukier
- Sok z cytryny
Chrzan śmietankowy – jak zrobić?
- Chrzan obieramy i ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniał.
- Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i cukrem.
- Przekładamy w słoiki i przechowujemy w lodówce.
Chrzan śmietankowy – dodatkowe informacje
Jeśli chcemy mieć łagodniejszy smak chrzanu to możemy dodać więcej śmietany.