Chrzan śmietankowy

Chrzan śmietankowy

Ten przepis na chrzan śmietankowy to sposób na stworzenie smacznej i intensywnej dodatku do wielu tradycyjnych potraw. Idealny jako dodatek do mięs czy jajek. Wykorzystuje tylko naturalne składniki, takie jak biały chrzan, który tarty i połączony ze śmietaną, tworzy swojski, domowy smak. Prosty w wykonaniu, ale zaskakujący dla podniebienia. Jeżeli szukasz smaku, który dodaje charakteru do twoich potraw – spróbuj naszego przepisu na chrzan tarty ze śmietaną. Ten tradycyjny dodatek do wielu świątecznych potraw nie może zabraknąć na twoim stole.

Składniki:

  • 0,5 kg korzenia chrzanu
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • Sól, cukier
  • Sok z cytryny

Chrzan śmietankowy – jak zrobić?

  1. Chrzan obieramy i ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniał.
  2. Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i cukrem.
  3. Przekładamy w słoiki i przechowujemy w lodówce.

Chrzan śmietankowy – dodatkowe informacje

Jeśli chcemy mieć łagodniejszy smak chrzanu to możemy dodać więcej śmietany.

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: CHRUSTY / FAWORKI
Następny przepis: Chrzan tarty z jajkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode