CHRZAN GOTOWANY

CHRZAN GOTOWANY

Zapraszam do zapoznania się z wyjątkowym przepisem na chrzan gotowany, który stanowi niezwykły dodatek do wielu dań. Wyrazisty w smaku i zdrowy, chrzan nieodłącznie kojarzony jest z polską kuchnią. Właśnie dlatego chrzan gotowany to propozycja, którą powinni spróbować wszyscy miłośnicy tutejszych smaków. Pada jednak często pytanie, jak go przygotować, aby nie stracił swojej wyrazistości. Odpowiedź znajduje się w naszym przepisie. Przygotowanie chrzanu zajmie niewiele czasu, a efekt końcowy z pewnością zachwyci smakoszy. Pomimo, że jest to dość pikantny dodatek, dobrze komponuje się zarówno z mięsem, jak i warzywami. Przekonajcie się sami!

Składniki:

  • 0,5 litra śmietany
  • 6 jaj
  • 4-5 łyżek octu
  • 1 słoik chrzanu tartego ale nie kremu chrzanowego, jeśli ktoś lubi łagodniejszy smak można dodać troszkę cukru.

Chrzan gotowany – jak zrobić?

  1. ŚMIETANĘ, JAJKA I DODATKI DOBRZE ROZTRZEPAĆ TRZEPACZKĄ LUB BLENDEREM I POSTAWIĆ NA OGNIU. MIESZAĆ CAŁY CZAS AŻ DO ŚCIĘCIA. GDY ZGĘSTNIEJE ODSTAWIĆ , DODAĆ CHRZAN, WYMIESZAĆ I WYSTUDZIĆ. ODSTAWIĆ NAJLEPIEJ DO LODÓWKI. POZOSTAJE DOŚĆ DŁUGO ŚWIEŻY.

CHRZAN GOTOWANY – dodatkowe informacje

NIE MOŻNA STAWIAĆ NA ZBYT DUŻYM OGNIU TYLKO MAŁYM I CAŁY CZAS MIESZAĆ ABY SIĘ NIE PRZYPALIŁO.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: CHRUSTY / FAWORKI
Następny przepis: Chrzan tarty z jajkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode