CHRZAN GOTOWANY
Zapraszam do zapoznania się z wyjątkowym przepisem na chrzan gotowany, który stanowi niezwykły dodatek do wielu dań. Wyrazisty w smaku i zdrowy, chrzan nieodłącznie kojarzony jest z polską kuchnią. Właśnie dlatego chrzan gotowany to propozycja, którą powinni spróbować wszyscy miłośnicy tutejszych smaków. Pada jednak często pytanie, jak go przygotować, aby nie stracił swojej wyrazistości. Odpowiedź znajduje się w naszym przepisie. Przygotowanie chrzanu zajmie niewiele czasu, a efekt końcowy z pewnością zachwyci smakoszy. Pomimo, że jest to dość pikantny dodatek, dobrze komponuje się zarówno z mięsem, jak i warzywami. Przekonajcie się sami!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 0,5 litra śmietany
- 6 jaj
- 4-5 łyżek octu
- 1 słoik chrzanu tartego ale nie kremu chrzanowego, jeśli ktoś lubi łagodniejszy smak można dodać troszkę cukru.
Chrzan gotowany – jak zrobić?
- ŚMIETANĘ, JAJKA I DODATKI DOBRZE ROZTRZEPAĆ TRZEPACZKĄ LUB BLENDEREM I POSTAWIĆ NA OGNIU. MIESZAĆ CAŁY CZAS AŻ DO ŚCIĘCIA. GDY ZGĘSTNIEJE ODSTAWIĆ , DODAĆ CHRZAN, WYMIESZAĆ I WYSTUDZIĆ. ODSTAWIĆ NAJLEPIEJ DO LODÓWKI. POZOSTAJE DOŚĆ DŁUGO ŚWIEŻY.
CHRZAN GOTOWANY – dodatkowe informacje
NIE MOŻNA STAWIAĆ NA ZBYT DUŻYM OGNIU TYLKO MAŁYM I CAŁY CZAS MIESZAĆ ABY SIĘ NIE PRZYPALIŁO.