Chrupiące żeberka

Chrupiące żeberka

Czy jest coś bardziej satysfakcjonującego niż chrupiące żeberka prosto z piekarnika? Ten przepis na aromatyczne, soczyste i niesamowicie chrupiące żeberka jest odpowiedzią na tęsknotę za tradycyjnym smakiem domowej kuchni. Co więcej, przygotowanie ich w rękawie zapewnia, że mięso zostaje niesamowicie soczyste, a jednocześnie skórka robi się chrupiąca. Ta kombinacja smaków i tekstur sprawia, że te żeberka są nie tylko delikatne, ale i pełne smaku – idealne do podania na weekendowy obiad, podczas grilla czy rodzinnego spotkania. Przygotuj się na prawdziwą ucztę z tym fantastycznym przepisem na chrupiące żeberka.

Składniki:

  • 1-1,5 kg żeberek w paskach
  • Marynata: 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżka musztardy ostrej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
  • 6-7 łyżek oleju
  • łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka miodu
  • trochę płatków Chili

Chrupiące żeberka – jak zrobić?

  1. Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje.
  2. Składniki marynaty wymieszać, żeberka dokładnie natrzeć marynatą i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.
  3. Piekarnik nagrzewać do 180*C i piec żeberka (podlane pół szklanki gorącej wody) w rękawie do pieczenia przez około 1 i 20 minut. Czas pieczenia może się różnić od podanego, ze względu na jakość mięsa.

Słowa kluczowe: chrupiące żeberka, chrupiące żeberka w rękawie, chrupiące żeberka w rękawie

Chrupiące żeberka – dodatkowe informacje

Najlepiej przygotować żeberka dzień wcześniej i zostawić na noc.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Chrupiące smażone tofu z sezamem
Następny przepis: chrupiący deser chałwowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode