BURACZKI ZASMAŻANE Z CHRZANEM

BURACZKI ZASMAŻANE Z CHRZANEM

Zastanawiasz się jak wprowadzić trochę urozmaicenia do Twojego jadłospisu? Właśnie znalazłeś przepis na coś, co zaskoczy niejednego miłośnika tradycyjnej, polskiej kuchni. Buraczki zasmażane z chrzanem to danie, które z pewnością przypomni Ci smaki prosto z babci kuchni – a dodatek ostrego chrzanu doda mu nieoczywistego charakteru. Bez względu na to, czy jesteś miłośnikiem buraków czy nie, ten przepis zasługuje na Twoją uwagę. Idealne jako dodatek do obiadu, jak i samodzielne danie na ciepło – buraczki z chrzanem to prawdziwa perła wśród polskich przepisów.

Składniki:

  • 1,5 kg buraków
  • 2 cebule
  • 4 łyżki masła
  • 2 czubate łyżki mąki
  • 1 szczypta kwasku cytrynowego
  • 2 łyżki chrzanu
  • Sól
  • Pieprz
  • cukier

Buraczki zasmażane z chrzanem – jak zrobić?

  1. 1.
    WYKONANIE
    Buraki gotujemy w łupinach do miękkości, studzimy i obieramy. Ścieramy buraki na drobnych oczkach na tarce. Cebulkę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Rozpuszczamy masło w garnku i smażymy cebulkę do miękkości. Następnie dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Do zasmażki dodajemy starte buraki i energicznie mieszamy, ponieważ szybko się przypalają. Doprawiamy do smaku chrzanem, solą, kwaskiem, cukrem oraz pieprzem. Całość mieszamy i gotowe.

    Podajemy np. do kotleta mielonego. Smacznego.

BURACZKI ZASMAŻANE Z CHRZANEM – dodatkowe informacje

Aby buraczki z chrzanem były przygotowane na ciepło, możemy pominąć chrzan


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Buraczki zasmażane z cebulką
Następny przepis: Burger drobiowy z zielonym relishem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode