ZLOTE KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I TWAROGU
Złote Kotlety z Kaszy Jaglanej i Twarogu to przepis, który połączy w sobie tradycję i zdrową kuchnię. Idealnie sprawdzą się na kolację lub jako lekki poczęstunek dla niespodziewanych gości. Kotlety z kaszy jaglanej i twarogu są doskonały dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni. Kasza jaglana jest bardzo zdrowa i zawiera wiele witamin oraz minerałów, a twarożek to źródło białka. Przepis jest łatwy do wykonania i nie wymaga skomplikowanych składników – wszystko czego potrzebujesz to kasza jaglana, twaróg, jajka i przyprawy. Te złote kotlety roztaczają domowy, ciepły nastrój i gwarantują walory smakowe, które zadowolą najbardziej wymagających smakoszy.
admin
Składniki:
- 250 g sera twarogowego
- 1 całe jajko
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 średnia cebulka
- Sól, pieprz, zioła prowansalskie
- Olej z oliwek do smażenia i do podsmażenia cebulki
- Bułka tarta do panierki
Zlote kotlety z kaszy jaglanej i twarogu – jak zrobić?
- CEBULKE DROBNO POSIEKAC I PODSMAZYC.
- WSZYSTKIE SKLADNIKI WYMIESZAC I DOPRAWIC DODAJAC PODSMAZONA CEBULKE, FORMOWAC MALE KOTLETY, OBTOCZYC W BULCE TARTEJ, DODAC NA ROZGRZANY OLEJ I SMAZYC NA ZLOTY KOLOR PO OBYDWU STRONACH, PODAWAC CIEPLE.
Sposób przygotowania:
Przygotowanie kotletów z kaszy jaglanej i twarogu jest bardzo prosty.
Należy najpierw drobno posiekać cebulkę i podsmażyć ją na patelni.
W misce należy wymieszać wszystkie składniki, dodając podsmażoną cebulkę.
Następnie należy formować małe kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.
Na rozgrzanym oleju smażyć kotlety z obu stron, aż uzyskają złoty kolor.
Podawać ciepłe.
Smacznego!
Złote kotlety z kaszy jaglanej i twarogu – dodatkowe informacje
Mniejsze kotlety są zdecydowanie łatwiejsze zarówno do smażenia jak i do panierowania. Takie jak na zdjęciu, polecam i zapraszam. Są pyszne nie tylko do obiadu, ale także jako przekąska pomiędzy posiłkami. Smakują również świetnie na zimno.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Złote naleśniki z jarmużem i mozzarellą
Następny przepis: Złociste udka kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie