Zielone ogórki faszerowane twarożkiem

Zielone ogórki faszerowane twarożkiem

Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na Zielone ogórki faszerowane twarożkiem – jest to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie świeżych, chrupiących warzyw z delikatnym, kremowym nadzieniem. Korzystając z sezonowych ogórków, ten przepis jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy. Twaróg doda mu niesamowitej aksamitnej tekstury, a przyprawy tylko podkreślą wyjątkowy smak. To doskonała przekąska na ciepłe, letnie dni czy pomysł na przystawkę podczas domowych spotkań. Faszerowane ogórki zielone to danie, które z pewnością przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Zachęcamy do eksperymentowania z dodatkami, by dostosować przepis do własnych upodobań.

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
  • 1 długi, zielony ogórek
  • 4 rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • biały ser / twaróg
  • 2 łyżki kefiru albo śmietany jak kto woli
  • sól, pieprz

Zielone ogórki faszerowane twarożkiem – jak zrobić?

  1. 1.
    Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek z nasionek.
  2. 2.
    Biały ser mieszamy z kefirem i z drobno pokrojonym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
  3. 3.
    Gotowy twarożek wypełniamy ogórki, na wierzch kładziemy starte na tarce rzodkiewki. Śniadanie gotowe 🙂

Zielone ogórki faszerowane twarożkiem – dodatkowe informacje

Do twarożku możemy dodać także jajka na twardo starte na tarce 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zielone pierogi szpinakowe z parmezanem
Następny przepis: Zielone kopytka ze szpinakiem i jarmużem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode