Zielone ogórki faszerowane twarożkiem
Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu na Zielone ogórki faszerowane twarożkiem – jest to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie świeżych, chrupiących warzyw z delikatnym, kremowym nadzieniem. Korzystając z sezonowych ogórków, ten przepis jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy.  Twaróg doda mu niesamowitej aksamitnej tekstury, a przyprawy tylko podkreślą wyjątkowy smak. To doskonała przekąska na ciepłe, letnie dni czy pomysł na przystawkę podczas domowych spotkań. Faszerowane ogórki zielone to danie, które z pewnością przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Zachęcamy do eksperymentowania z dodatkami, by dostosować przepis do własnych upodobań.
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- Składniki na 2 porcje:
- 1 długi, zielony ogórek
- 4 rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- biały ser / twaróg
- 2 łyżki kefiru albo śmietany jak kto woli
- sól, pieprz
Zielone ogórki faszerowane twarożkiem – jak zrobić?
- 
      1.
 Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek z nasionek.
- 
      2.
 Biały ser mieszamy z kefirem i z drobno pokrojonym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
- 
      3.
 Gotowy twarożek wypełniamy ogórki, na wierzch kładziemy starte na tarce rzodkiewki. Śniadanie gotowe 🙂
Zielone ogórki faszerowane twarożkiem – dodatkowe informacje
Do twarożku możemy dodać także jajka na twardo starte na tarce 🙂
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zielone pierogi szpinakowe z parmezanem
Następny przepis: Zielone kopytka ze szpinakiem i jarmużem





