Wigilijny farsz do pierogów

Wigilijny farsz do pierogów

Pierogi są nieodłącznym elementem polskiego menu na Boże Narodzenie. Wigilijny farsz do pierogów to propozycja dla tych, którzy cenią tradycje i dobrą, domową kuchnię. Jest to przepis pełen aromatów, który zaspokoi gusta nawet najbardziej wymagających. Idealny dla tych, którzy cenią sobie intensywne smaki i chcą dodać do swojego wigilijnego stołu wyjątkowego, rodzinnej atmosfery. Nieskomplikowany, lecz przy tym niezwykle smakowity farsz do pierogów sprawi, że ten tradycyjny polski przysmak przyciągnie do stołu całą rodzinę. Składniki, które znajdziecie w tym przepisie, to klasyki dobrze znane z kuchni polskiej, które składają się na pyszny farsz.

Składniki:

  • 600 g kiszonej kapusty
  • 80 g suszonych borowików
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • Sól i pieprz do smaku

Wigilijny farsz do pierogów – jak zrobić?

  1. Borowiki opłukaj zalej wodą i zostaw na całą noc. Następnego dnia ugotuj.
  2. Kapustę kiszoną ugotuj.
  3. Cebulę obierz pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Następnie wszystkie składniki zmiel w maszynce. Dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.

Sposób przygotowania:

Wigilijny farsz do pierogów – dodatkowe informacje

Pyszny farsz do pierogów możesz wykorzystać do zrobienia pierogów, idealnie nadaje się również do nadzienia wigilijnych krokietów czy pieczonych pierogów.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: WIGILIJNY KISZONY BARSZCZYK CZERWONY
Następny przepis: Wigilijny czerwony barszcz z grzybami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode