Tuszonka wieprzowa w słoikach

Tuszonka wieprzowa w słoikach

Tuszonka wieprzowa w słoikach to staropolski przepis, który cieszy się niesłabnącą popularnością zarówno wśród miłośników tradycyjnej kuchni, jak i zwolenników kultywowania rodzinnych tradycji. Ta tuszonka domowa stanowi nie tylko doskonały dodatek do wielu potraw, ale również autonomiczny, sycący posiłek. Wyjątkowo smakowita i aromatyczna, tuszonka wieprzowa podawana prosto ze słoika zawsze zachwyci – stanowi swoisty most między kuchnią naszych babć a współczesnym gotowaniem. Gwarantuje głębię smaku i wartości odżywcze, a także satysfakcję z samodzielnego przyrządzenia tak tradycyjnego przysmaku. Przepis na tuszonkę w słoikach to prawdziwe bogactwo smaku zamknięte pod słoicową pokrywką.

Składniki:

  • 3 kilogramy łopatki wieprzowej
  • 1 łyżka kolendry
  • 3 płaskie łyżki soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 1 łyżka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • Kilka ziarenek jałowca / do każdego słoika po 1 ziarenku
  • Słoiki

wieprzowa przepis, jak zrobić tuszonkę wieprzową.

Tuszonka wieprzowa w słoikach – dodatkowe informacje

Jeśli chcemy aby galaretką która się wytworzy podczas gotowania była bardziej sztywna do mięsa można dodać 1-2 łyżek żelatyny.

Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: tureckie chlebki ze szpinakiem i kurczakiem
Następny przepis: Twarogowy deser

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode