Rydze w śmietanie

Rydze w śmietanie

Podzielimy się z wami wyjątkowym przepisem na rydze w śmietanie – eleganckim danie, które jest doskonałym komplementem dla luksusowej kolacji czy niedzielnego obiadu. Ten klasyczny przepis na rydze łączy delikatny smak grzybów z bogatą kremowością sosu śmietanowego, co razem tworzy wyrafinowane i satysfakcjonujące danie. Idealny dla miłośników grzybów i smakoszy, szukających nowych kulinarnych doświadczeń. Za jego pomocą, istnieje możliwość przygotowania potrawy, która zaspokoi nawet najbardziej wybredne gusta. Przekonajcie się sami jak łatwe i smaczne jest przyrządzenie rydzów w śmietanie według naszego przepisu.

Składniki:

  • 0,5 kg grzybów rydzów,
  • 2-3 łyżki masła,
  • 1 cebula,
  • 200 ml śmietany,
  • sól, pieprz,

Rydze w śmietanie – jak zrobić?

  1. Rydze oczyścić, wypłukać, pokroić w paski i wrzucić na osolony wrzątek, gotować około 15 min.
  2. Pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, następnie wrzucić obgotowane grzyby i smażyć około 15-20 minut.
  3. Po tym czasie wlać śmietanę, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Chwilkę poddusić cały czas mieszając.

Smacznego!

xxxx – dodatkowe informacje

Rydze w śmietanie – przepis na rydze w sosie śmietanowym. Obgotowane grzyby możemy zamrozić i wtedy możemy cieszyć się pysznymi grzybki w śmietanie kiedy tylko będziemy mieć na to ochotę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Rydze na maśle na zimę
Następny przepis: Rydze w pomidorach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode