paszteciki ze szpinakiem
Jeśli uwielbiasz smak szpinaku i jesteś fanem kuchni śródziemnomorskiej, ten przepis na paszteciki ze szpinakiem i fetą na pewno przypadnie Ci do gustu. Te pyszne małe przekąski są połączeniem lekko słonej fety i świeżego, lekko gorzkawego szpinaku, które idealnie komponują się ze sobą. Paszteciki są delikatne, ale sycące, dzięki czemu są idealne jako przekąska lub jako część większego posiłku. Można je podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Przygotowanie ich nie jest trudne, a efekt końcowy na pewno zadowoli każdego smakosza.
admin
Składniki:
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- ok. 20 dag sera feta
- ok. 50 dag mrożonego szpinaku (lub świeży)
- 2 ząbki czosnku
- olej
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- słodka papryka
Paszteciki ze szpinakiem – jak zrobić?
xxxx – dodatkowe informacje
Aby paszteciki ze szpinakiem i fetą się pięknie przyrumieniły można posmarować je żółtkiem z jajka.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Paszteciki z farszem mięsnym ciocI Hani
Następny przepis: PASZTET BABUNI