Parówki smażone w cieście naleśnikowym

Parówki smażone w cieście naleśnikowym

Czy próbowaliście już parówek w cieście naleśnikowym? Jeśli nie, to zdecydowanie powinniście to zrobić! Ten przepis to naprawdę cudowna propozycja na szybki, smakowity obiad lub kolację. Wykonanie go nie jest skomplikowane, a efekt końcowy z pewnością was usatysfakcjonuje. Parówki w cieście naleśnikowym z serem to połączenie, które zdobywa wiele serc. Parówki są pyszne w prostej formie, ale kiedy dodamy do nich cienkie, chrupiące ciasto naleśnikowe i roztopiony ser, wychodzi prawdziwy kulinarny majstersztyk. Dla tych, którzy lubią eksperymentować, polecamy dodanie dodatkowych przypraw lub sosów. Spróbujcie tego przepisu i przekonajcie się sami!

Składniki:

  • 6 parówek
  • 2 plasterki żółtego sera, użyłam Maasdamera
  • ciasto naleśnikowe:
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • szklanka mąki
  • łyżka sosu sojowego
  • 1/4 szklanki wody mineralnej
  • łyżeczka curry
  • papryczka chili
  • kilka listków świeżej bazylii
  • olej do smażenia

Parówki smażone w cieście naleśnikowym – jak zrobić?

  1. Parówki nacinamy. W nacięcia wkładamy kawałki sera. Każdą parówkę nadziewamy na długą wykałaczkę.
  2. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w dzbanie blendera i miksujemy do połączenia składników. Ciasto powinno być dosyć gęste tak by oblepiło parówki. Jeśli mamy czas to ciasto odstawiamy na 30-60 minut, by zgęstniało. Przygotowane ciasto mieszamy i zanurzamy w nim parówki. Smażymy w głębokim tłuszczu na rumiany kolor.

Słowa kluczowe: parówki w cieście naleśnikowym z serem, parówki w cieście naleśnikowym przepis, parówki w cieście naleśnikowym

Parówki smażone w cieście naleśnikowym – dodatkowe informacje

Parówki smażę pojedynczo w wysokim garnuszku trzymając za wykałaczkę. Parówki możemy podawać nadziane na wykałaczki lub jeśli wolimy możemy przed podaniem je wyjąć. Parówki podajemy z keczupem lub ulubionym sosem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Parówki w cieście.
Następny przepis: Parówki w cieście francuskim z sezamem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode