LINY DUSZONE Z LEŚNYMI GRZYBAMI

LINY DUSZONE Z LEŚNYMI GRZYBAMI

Jeżeli jesteś miłośnikiem ryb i grzybów, ten przepis jest dla Ciebie. Liny duszone z leśnymi grzybami to potrawa, która idealnie sprawdzi się na uroczysty obiad czy kolację. Jej wyjątkowy smak wynika z unikalnej kombinacji lina i aromatycznych grzybów leśnych, a sposób przygotowania sprawia, że ryba jest soczysta i pełna smaku. Jest to danie, które niewątpliwie zachwyci zarówno miłośników ryb, jak i tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z morskimi smakołykami. Co ważne, przygotowanie tej potrawy nie jest skomplikowane – wystarczy, że wiesz jak obrać lina.

Składniki:

  • – 3 linie (u mnie mrożone)
  • – 20 dkg grzybów mieszanych leśnych (u mnie mrożone)
  • – 1 łyżka oleju + 1 łyżka masła (do cebuli i grzybów)
  • – vegeta, pieprz
  • – 1 łyżka mąki
  • – 3 łyżki oleju do smażenia ryb
  • – 1/2 szklanki śmietany
  • – koperek świeży lub suszony albo mrożony w okresie zimowym

Liny duszone z leśnymi grzybami – jak zrobić?

  1. Liny duszone z leśnymi grzybami
  2. Liny duszone z leśnymi grzybami
  3. Liny duszone z leśnymi grzybami
  4. Liny duszone z leśnymi grzybami
  5. Liny duszone z leśnymi grzybami.

LINY DUSZONE Z LEŚNYMI GRZYBAMI – dodatkowe informacje

Zamiast koperku, można danie posypać natką pietruszki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Linguine z brązowymi pieczarkami
Następny przepis: Litewska nalewka pasikonik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode