Kotlety schabowe po kowalsku

Kotlety schabowe po kowalsku

Zapraszamy do odkrycia smaku autentycznej, wiejskiej kuchni z uroczego zakątka Polski – Kotliny Kowalskiej. Oto przepis na niezwykle soczyste i aromatyczne kotlety schabowe po kowalsku. Wyjątkowość tego dania bierze się z prostoty składników i sposobu przygotowania, zgodnego z tradycją rejonu. Ten popularny wariant kotleta schabowego zachwyci Was intensywnym, pełnym smakiem. Przepis idealny, jeżeli szukasz czegoś, co napełni dom przyjemnym aromatem i zadowoli podniebienia wszystkich domowników. Zobaczcie jak przygotować soczyste i chrupiące kotlety po kowalsku. Kluczem do sukcesu jest dobrej jakości mięso oraz skrupulatne przygotowanie.

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości
  • 200 gram pieczarek
  • 2 cebule
  • 100-150 gram sera mozzarella lub inny np. gouda
  • sól, pieprz
  • Do panierowania:
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Kotlety schabowe po kowalsku – jak zrobić?

Kotlety schabowe po kowalsku – dodatkowe informacje

Takie kotlety możemy zrobić, gdy nam zostaną z poprzedniego dnia zwykłe kotlety schabowe. Jako kotlety po kowalsku, są one wzbogacone unikalnym zestawem przypraw i składników, które nadają im wyjątkowy smak i aromat. Przygotowanie takich kotletów może być świetnym sposobem na wykorzystanie mięsa z wcześniejszych posiłków i stworzenie nowego, smacznego dania.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kotlety schabowe po hawajsku
Następny przepis: Kotlety schabowe w sosie chrzanowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode