Kotlety schabowe po hawajsku

Kotlety schabowe po hawajsku

Podróżujmy kulinarnie do egzotycznych rejonów, nie ruszając się z kuchni. Dziś zapraszam na coś szczególnego – kotlety schabowe po hawajsku. To wyjątkowe danie, które z pewnością przełamie monotonie klasycznego obiadu. Dla tych, którzy cenią sobie nietuzinkowe połączenia smaków, nasze schabowe po hawajsku będą prawdziwą gratką. Wyobraź sobie soczysty kotlet schabowy, niezapomniany chrupiący panier i dodatek słodko-kwaśnych ananasów. To danie to mix tradycji z nutą egzotyki, który i Ty, i Twoi bliscy będziecie uwielbiać. Pozwól, że kuchnia hawajska zawita do Twojego domu. Czas spróbować schabu po hawajsku!

Składniki:

  • 4 plastry schabu
  • 4 plastry ananasa
  • 4 plasterki sera żółtego
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • konfitura żurawinowa

Kotlety schabowe po hawajsku – jak zrobić?

  1. Każdy kawałek schabu rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
  2. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
  3. Usmażone kotlety układamy na blasze, na każdy kotlet nakładamy po plasterku ananasa i sera żółtego.
  4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści.
  5. W zagłębienie każdego kotleta nakładamy konfiturę żurawinową.
  6. Podajemy z opiekanymi ziemniakami i surówką.

Kotlety schabowe po hawajsku – dodatkowe informacje

Kotlety schabowe po hawajsku podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką. Możemy również wykorzystać kotlety z poprzedniego dnia.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kotlety Schabowe Moczone w Mleku i Cebuli
Następny przepis: Kotlety schabowe po kowalsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode