Kotlety mielone z gotowanego mięsa

Kotlety mielone z gotowanego mięsa

Witajcie miłośnicy kuchni! Przedstawiamy przepis na wyjątkowe kotlety mielone z gotowanego mięsa. To idealna propozycja dla osób, które posiadają resztki gotowanego mięsa – niezależnie czy jest to kurczak, wołowina, czy cielęcina. Kotlety mielone z gotowanego mięsa to świetny sposób na przekształcenie resztek w smaczny, nowy posiłek. To danie, które odegrało kluczową rolę w wielu domowych obiadach, teraz z subtelnym twistem. Odkryjcie z nami innowacyjny wariant popularnych sznyceli z mięsa mielonego, tak by gotowane mięso mielone dostało zupełnie nowego, smacznego wymiaru.

Składniki:

  • 350 g gotowanego mięsa, użyłam indycze
  • 1 lub 2 jajka
  • Sól, pieprz
  • Przyprawa do mięsa mielonego
  • 1 łyżka koperku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki keczupu
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do obtaczania

Kotlety mielone z gotowanego mięsa – jak zrobić?

  1. Mięso, ugotowaną marchewkę, pietruszkę, seler, por( te warzywa ,które dodajemy do rosołu) mielimy przez maszynkę.Mielimy również ząbki czosnku i cebulę. Po przemieleniu dodajemy jajko, sól, przyprawę, pieprz , koperek, keczup. Dobrze mieszamy wszystko. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu aż się zarumienią.

Kotlety mielone z gotowanego mięsa – dodatkowe informacje

Można użyć różnych mięs z kury, indyka lub mieszać. Te kotlety trzeba dobrze doprawić, żeby nie były mdłe.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kotlety mielone z kapustą
Następny przepis: Kotlety mielone z sarny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode