Kotlety mielone z gotowanego mięsa
Witajcie miłośnicy kuchni! Przedstawiamy przepis na wyjątkowe kotlety mielone z gotowanego mięsa. To idealna propozycja dla osób, które posiadają resztki gotowanego mięsa – niezależnie czy jest to kurczak, wołowina, czy cielęcina. Kotlety mielone z gotowanego mięsa to świetny sposób na przekształcenie resztek w smaczny, nowy posiłek. To danie, które odegrało kluczową rolę w wielu domowych obiadach, teraz z subtelnym twistem. Odkryjcie z nami innowacyjny wariant popularnych sznyceli z mięsa mielonego, tak by gotowane mięso mielone dostało zupełnie nowego, smacznego wymiaru.
admin
Składniki:
- 350 g gotowanego mięsa, użyłam indycze
- 1 lub 2 jajka
- Sól, pieprz
- Przyprawa do mięsa mielonego
- 1 łyżka koperku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki keczupu
- Olej do smażenia
- Bułka tarta do obtaczania
Kotlety mielone z gotowanego mięsa – jak zrobić?
- Mięso, ugotowaną marchewkę, pietruszkę, seler, por( te warzywa ,które dodajemy do rosołu) mielimy przez maszynkę.Mielimy również ząbki czosnku i cebulę. Po przemieleniu dodajemy jajko, sól, przyprawę, pieprz , koperek, keczup. Dobrze mieszamy wszystko. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu aż się zarumienią.
Kotlety mielone z gotowanego mięsa – dodatkowe informacje
Można użyć różnych mięs z kury, indyka lub mieszać. Te kotlety trzeba dobrze doprawić, żeby nie były mdłe.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kotlety mielone z kapustą
Następny przepis: Kotlety mielone z sarny