JABŁECZNIK KRÓLEWSKI

JABŁECZNIK KRÓLEWSKI

Zapraszam na odrobinę słodkości! Oto zapierający dech w piersiach „Jabłecznik Królewski” – ulubiony przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie w naszej rodzinie. To nie jest zwykły jabłecznik, to jest prawdziwe arcydzieło! Wykończony pysznym, kruchym ciastem, pełen soczystych, aromatycznych jabłek, i lekko korzennym posmakiem cynamonu. To jest absolutnie niepowtarzalna receptura, która swoje korzenie ma we współpracy z przepisy joli jabłecznik oraz przepisy joli szarlotka. Połączenie tych dwóch klasycznych przepisów tworzy wykwintny deser, który jest symfonią smaku. Bez wątpienia, ten jabłecznik jest godny każdej królewskiej uczty!

Składniki:

  • BISZKOPT:
  • 5 jaj
  • 10 łyżek cukru
  • 10 łyżek mąki tortowej
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka octu
  • MASA JABŁKOWA:
  • 1kg obranych jabłek
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 6 – 10 łyżek cukru to zależy na ile są jabłka kwaśne
  • MASA ŚMIETANOWA:
  • pół litra śmietany 30%
  • 1 galaretka agrestowa
  • DODATKOWO:
  • gorzka czekolada

Jabłecznik królewski – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

Słowa kluczowe: przepisy joli jabłecznik, przepisy joli szarlotka

JABŁECZNIK KRÓLEWSKI – dodatkowe informacje

Można użyć innych smaków galaretek, ale cytrynowe nadają smak orzeźwienia.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Jabłecznik na cydrze
Następny przepis: Jabłecznik na kruchym cieście

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode