JABŁECZNIK KRÓLEWSKI
Zapraszam na odrobinę słodkości! Oto zapierający dech w piersiach „Jabłecznik Królewski” – ulubiony przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie w naszej rodzinie. To nie jest zwykły jabłecznik, to jest prawdziwe arcydzieło! Wykończony pysznym, kruchym ciastem, pełen soczystych, aromatycznych jabłek, i lekko korzennym posmakiem cynamonu. To jest absolutnie niepowtarzalna receptura, która swoje korzenie ma we współpracy z przepisy joli jabłecznik oraz przepisy joli szarlotka. Połączenie tych dwóch klasycznych przepisów tworzy wykwintny deser, który jest symfonią smaku. Bez wątpienia, ten jabłecznik jest godny każdej królewskiej uczty!
admin
Składniki:
- BISZKOPT:
- 5 jaj
- 10 łyżek cukru
- 10 łyżek mąki tortowej
- 5 łyżek mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka octu
- MASA JABŁKOWA:
- 1kg obranych jabłek
- 2 galaretki cytrynowe
- 6 – 10 łyżek cukru to zależy na ile są jabłka kwaśne
- MASA ŚMIETANOWA:
- pół litra śmietany 30%
- 1 galaretka agrestowa
- DODATKOWO:
- gorzka czekolada
Jabłecznik królewski – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
Słowa kluczowe: przepisy joli jabłecznik, przepisy joli szarlotka
JABŁECZNIK KRÓLEWSKI – dodatkowe informacje
Można użyć innych smaków galaretek, ale cytrynowe nadają smak orzeźwienia.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Jabłecznik na cydrze
Następny przepis: Jabłecznik na kruchym cieście