Imprezowe koreczki.
Zapraszamy do przygotowania pysznych i kreatywnych koreczek na imprezę. Podany przepis wesprze Cię w twórczym tworzeniu przekąsek, które zachwycą swoim smakiem i wyglądem. Głównym bohaterem dzisiejszego menu będą koreczki na ananasie. Zaskakujące połączenie słodko-słonego smaku z pewnością rozpali zmysły Twoich gości, a wyjątkowa prezentacja przekąsek sprawi, że Twoja impreza zostanie zapamiętana na długo. Koreczki na ananasie to niebanalny pomysł na przystawkę, który przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom owoców, ale i wszystkim, którzy cenią sobie niekonwencjonalne połączenia kulinarnych smaków. Nie czekaj, zaskocz swoich gości!
admin
Składniki:
- pierwszy rodzaj koreczków:
- 20 dag sera żółtego
- 20 dag camemberta lub brie
- 20 zielonych oliwek z nadzieniem paprykowym
- 20 cebulek marynowanych
- drugi rodzaj koreczków:
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- 20 dag sera żółtego
- 2 kabanosy wieprzowe
- 1 papryka czerwona
- 1 ananas
Imprezowe koreczki – jak zrobić?
- Pierwsze koreczki: ser żółty oraz ser camembert lub brie kroimy w małą kostkę, ze słoików wyjmujemy cebulki i oliwki. Składniki po kolei nabijamy na wykałaczki zaczynając od sera żółtego, następnie oliwki, ser camembert i na końcu cebulki.
- Drugie koreczki przygotowujemy w podobny sposób: ser żółty i paprykę kroimy w kostkę, kabanosy w małe ale podłużne kawałeczki, pomidorki musimy przekroić na pół. Składniki nabijamy na wykałaczki: najpierw kabanosy, następnie pomidorki, miejscem przecięcia do góry aby nie wyciekał sok, ser żółty i na koniec paprykę.
- Wszystkie koreczki wbijamy w ananasa, w dowolnej kolejności.
Słowa kluczowe: koreczki na ananasie
Imprezowe koreczki – dodatkowe informacje
Koreczki na ananasie przyrządzamy niedługo przed podaniem, żeby wszystkie składniki były świeże i soczyste.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Imprezowa zimna płyta
Następny przepis: Indycze golonki w marynacie miodowo-musztardowej