Grzanki z masełkiem czosnkowym

Grzanki z masełkiem czosnkowym

Zapraszamy na kuszącą propozycję lekkiego posiłku lub przekąski – grzanki z masełkiem czosnkowym. Aromatyczne i chrupiące, doskonale sprawdzą się jako dodatek do zupy czy sałatek. Przygotowujemy je z wykorzystaniem pieczywa i domowej roboty masełka czosnkowego. Prostota i szybkość ich przyrządzenia to niewątpliwe atuty. Pyszne grzanki z czosnkiem i masłem czosnkowym zachwycą każdego miłośnika pikantnych dodatków do posiłków. Tego rodzaju propozycja będzie doskonale smakować zarówno na co dzień, jak i podczas spotkań towarzyskich. Spróbuj już dziś tej wyjątkowej, domowej alternatywy dla sklepowych produktów.

Składniki:

  • Bułka paluch (40cm)
  • 150g masła roślinnego
  • 6 ząbków czosnku
  • zioła prowansalskie

Grzanki z masełkiem czosnkowym – jak zrobić?

  1. Bułkę pokroić na 1,5 – 2 cm plastry.
  2. Czosnek przecisnąć przez praskę i wraz z ziołami dodać do masła.
  3. Wymieszać wszystko dokładnie i posmarować bułeczki.
  4. Piec w piekarniku w temp 150C ok 10 min – do momentu zarumienia się.

Grzanki z masełkiem czosnkowym – dodatkowe informacje

Można dodać soli do smaku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Grzanki z jajkiem
Następny przepis: Grzebienie z jabłkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode