Grzanki z masełkiem czosnkowym
Zapraszamy na kuszącą propozycję lekkiego posiłku lub przekąski – grzanki z masełkiem czosnkowym. Aromatyczne i chrupiące, doskonale sprawdzą się jako dodatek do zupy czy sałatek. Przygotowujemy je z wykorzystaniem pieczywa i domowej roboty masełka czosnkowego. Prostota i szybkość ich przyrządzenia to niewątpliwe atuty. Pyszne grzanki z czosnkiem i masłem czosnkowym zachwycą każdego miłośnika pikantnych dodatków do posiłków. Tego rodzaju propozycja będzie doskonale smakować zarówno na co dzień, jak i podczas spotkań towarzyskich. Spróbuj już dziś tej wyjątkowej, domowej alternatywy dla sklepowych produktów.
Piotr Zieliński
Składniki:
- Bułka paluch (40cm)
- 150g masła roślinnego
- 6 ząbków czosnku
- zioła prowansalskie
Grzanki z masełkiem czosnkowym – jak zrobić?
- Bułkę pokroić na 1,5 – 2 cm plastry.
- Czosnek przecisnąć przez praskę i wraz z ziołami dodać do masła.
- Wymieszać wszystko dokładnie i posmarować bułeczki.
- Piec w piekarniku w temp 150C ok 10 min – do momentu zarumienia się.
Grzanki z masełkiem czosnkowym – dodatkowe informacje
Można dodać soli do smaku.