Fioletowa fasolka szparagowa
Fioletowa Fasolka Szparagowa to wspaniała odmiana klasycznej fasolki szparagowej, która dzięki barwie pozwala na unikalne prezentacje kulinarnych dzieł. Wykorzystując nie tylko zwykłe odmiany fasolki, ale również jej czerwono-czarną wersję, ten przepis daje fascynujące efekty estetyczne. To kwintesencja kreatywności w kuchni, która jednakże nie zapomina o najważniejszym – smaku. Ta propozycja jest idealna dla tych, którzy chcą eksperymentować, a jednocześnie szukają sprawdzonych przepisów na pyszne dania. Czerwona, czarna czy fioletowa – fasolka szparagowa jest zawsze smaczna, wartościowa, a przy odpowiednim podaniu – może stanowić prawdziwą ozdobę stołu.
admin
Składniki:
- 500 g fasolki fioletowej
- 3 ząbki czosnku
- 50 g masła
- sól
- pieprz czarny
Fioletowa fasolka szparagowa – jak zrobić?
- Fasolce odciąć końce i umyć. Wrzucić na wrzącą, osłoną wodę i gotować, aż będzie miękka, około 20 min.
- Na patelni rozpuścić masło i dodać roztarty czosnek. Może być też drobno posiekany. Chwilę podsmażyć po czym wrzucić ugotowaną fasolkę. Wcześniej ją pokroiłam na mniejsze kawałki.
- Doprawić pieprzem, ewentualnie solą i podawać na gorąco. Smacznego 🙂
Fioletowa fasolka szparagowa – dodatkowe informacje
W taki prosty i szybki sposób można przygotować każdą fasolkę, nie tylko fioletową.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Filety z kurczaka w cieście z zupy kurkowej
Następny przepis: Fit bułki