Dip z filetów z kurczaka

Dip z filetów z kurczaka

Zapraszamy do odkrycia przepisu na wyjątkowy dip z filetów z kurczaka, który sprawdzi się jako pyszne przekąski na imprezy, spotkania ze znajomymi bądź jako dodatek do obiadu. To bogaty smakowo sos, który stanowi doskonałe uzupełnienie nie tylko mięsa, ale również warzyw czy chleba. Dip do kurczaka jest idealny dla wszystkich miłośników kulinarnych eksperymentów. Ta prosta kompozycja składników zachwyci każdego gorącego fana pikantnych smaków. Bez wątpienia to dip, które stanie się ulubionym dodatkiem do wielu dań i przekąsek. Zachęcamy do odkrycia pełni smaków, które kryją się w tym unikalnym przepisie.

Składniki:

  • 25 dag ugotowanych filetów z kurczaka
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • kieliszek winiaku, koniaku lub wódki
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

Dip do kurczaka – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Mięso z kurczaka drobno kroimy. Dodajemy majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i alkohol. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  2. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji kremu.

Dip z filetów z kurczaka – dodatkowe informacje

Dip do kurczaka podajemy z chrupkimi przekąskami: słonymi paluszkami, precelkami lub krakersami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Dip tzatziki z warzywami
Następny przepis: DOBRZE NADZIANA BABKA ZIEMNIACZANA NA MLEKU

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode