Dietetyczne chipsy
Dietetyczne chipsy to idealna, zdrowa alternatywa dla sklepowych przekąsek pełnych tłuszczu i sztucznych dodatków. Ten przepis pozwoli Ci na domowe przygotowanie chipsów, które są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim niskokaloryczne i pełne wartości odżywczych. Pozwól sobie na odrobinę chipsowego szaleństwa, nie martwiąc się o swoją linię. Czy sytuacja brzmi nieprawdopodobnie? To jednak prawda! Spróbuj tego przepisu i przekonaj się, jak pyszne mogą być domowe, dietetyczne chipsy. Pamiętaj, że zdrowe jedzenie może być zarówno proste, jak i niezwykle smaczne. Czas zacząć zdrową chipsową rewolucję!
Piotr Zieliński
Składniki:
- Ziemniaki (ilość według uznania)
- Przyprawy (sól, pieprz, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie)
Dietetyczne chipsy – jak zrobić?
- Ziemniaki obieramy i myjemy.
- Kroimy w cieniutkie plasterki (najlepiej nadaje się do tego tarka do warzyw).
- Plasterki posypujemy przyprawami i układamy obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy 7-10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
- Po wyłączeniu piekarnika czekamy chwilę, aż chipsy ostygną i nabiorą chrupkości.
Dodatkowe informacje – Dietetyczne chipsy
Można dodać także inne ulubione przyprawy
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Dietetyczne Batoniki Owsiane
Następny przepis: Dietetyczne Ciasteczka owsiane z gruszką (bez mleka, bez masła, bez tłuszczu, bez glutenu)