DIETETYCZNA WĄTRÓBKA MAJERANKOWA

DIETETYCZNA WĄTRÓBKA MAJERANKOWA

Oferujemy przepis na dietetyczną wątróbkę majerankową. Stanowi idealne połączenie niskokalorycznej wątróbki drobiowej, aromatycznego majeranku oraz innych składników, które podkreślają jej wyjątkowy smak. To doskonała propozycja dla osób dbających o zdrowie, jak również miłośników kuchni dietetycznej, szukających nowych inspiracji. Ta dietetyczna wątróbka to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dzięki temu przepisowi, dostarczymy naszemu organizmowi wiele wartościowych składników odżywczych nie przekraczając dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Dania z wątróbki są niezwykle popularne wśród wielu kultur, a ta wersja z majerankiem to prawdziwy must-have na Twoim jadłospisie.

Składniki:

  • Wątróbka drobiowa – 0,5 kg
  • Cebule – 5 sztuk (średniej wielkości)
  • Majeranek – 1 opakowanie
  • Sól
  • Pieprz
  • Masło – 3 łyżki

Dietetyczna wątróbka majerankowa – jak zrobić?

  1. WYKONANIE:
    Wątróbkę myjemy usuwamy żółć jeśli jest.
    Wątróbkę wkładam do parowara na 30 minut.
    W między czasie obieramy cebulę i kroimy w piórka.
    Na patelni rozpuszczamy masło i przesmażamy cebulę na złoto, na koniec dodajemy majeranek.
    Przekładamy do miski, wykładamy gotową wątróbkę i mieszamy delikatnie z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem.
    Gotowe, smacznego.
    Podajemy z ziemniakami lub z pieczywem.

DIETETYCZNA WĄTRÓBKA MAJERANKOWA – dodatkowe informacje

NIE MOŻNA SOLIĆ WĄTRÓBKI WCZEŚNIEJ BO BĘDZIE TWARDA ZAWSZE PO UGOTOWANIU LUB USMAŻENIU


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Dietetyczna tortilla - light
Następny przepis: DIETETYCZNA ZUPA KAPUŚCIANA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode