DIETETYCZNA ZUPA KAPUŚCIANA
Zupa kapuściana to klasyczne danie, które po latach wraca do łask dzięki swoim niesamowitym właściwościom zdrowotnym i dietetycznym. Zoptymalizowana wersja, jak nasza Dietetyczna Zupa Kapuściana, jest idealnym wyborem dla osób pragnących stracić na wadze, utrzymać zdrowe nawyki żywieniowe, a przy tym cieszyć się pełnią smaku tradycyjnej polskiej kuchni. Ta zupa z białej kapusty jest nie tylko niskokaloryczna, sycąca ale również bogata w błonnik, witaminy i minerały. Dzięki swojej prostocie i uniwersalności zupa kapusciana może stać się Twoim najlepszym sprzymierzeńcem w walce o lepsze samopoczucie i zdrowie.
admin
Składniki:
- Pół główki białej kapusty
- 2-3 cebule
- 1 zielona papryka
- 4 pomidory
- Pół pęczka selera naciowego
- Przyprawy: pieprz, pietruszka, curry, koper oraz według uznania bazylia, czosnek, estragon
Dietetyczna zupa kapuściana – jak zrobić?
- Kapustę, cebulę, papryki i seler poszatkować, zalać gorącą wodą i gotować z 10 minut na dużym ogniu. Następnie dodać pokrojone i sparzone pomidory i gotować na małym ogniu do chwili, gdy warzywa będą miękkie. Na koniec zupę doprawić ulubionymi przyprawami. Lepiej nie używać soli ponieważ zatrzymuje ona wodę w organizmie, można ewentualnie doprawić sosem sojowym.
Dodatkowe informacje – DIETETYCZNA ZUPA KAPUŚCIANA
Jeśli ktoś będzie gotował zupkę w szybkowarze, będzie to trwało zaledwie 5 minut 🙂
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: DIETETYCZNA WĄTRÓBKA MAJERANKOWA
Następny przepis: Dietetyczna zupa pomidorowa