DIETETYCZNA WĄTRÓBKA MAJERANKOWA
Oferujemy przepis na dietetyczną wątróbkę majerankową. Stanowi idealne połączenie niskokalorycznej wątróbki drobiowej, aromatycznego majeranku oraz innych składników, które podkreślają jej wyjątkowy smak. To doskonała propozycja dla osób dbających o zdrowie, jak również miłośników kuchni dietetycznej, szukających nowych inspiracji. Ta dietetyczna wątróbka to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dzięki temu przepisowi, dostarczymy naszemu organizmowi wiele wartościowych składników odżywczych nie przekraczając dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Dania z wątróbki są niezwykle popularne wśród wielu kultur, a ta wersja z majerankiem to prawdziwy must-have na Twoim jadłospisie.
admin
Składniki:
- Wątróbka drobiowa – 0,5 kg
- Cebule – 5 sztuk (średniej wielkości)
- Majeranek – 1 opakowanie
- Sól
- Pieprz
- Masło – 3 łyżki
Dietetyczna wątróbka majerankowa – jak zrobić?
- WYKONANIE:
Wątróbkę myjemy usuwamy żółć jeśli jest.
Wątróbkę wkładam do parowara na 30 minut.
W między czasie obieramy cebulę i kroimy w piórka.
Na patelni rozpuszczamy masło i przesmażamy cebulę na złoto, na koniec dodajemy majeranek.
Przekładamy do miski, wykładamy gotową wątróbkę i mieszamy delikatnie z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem.
Gotowe, smacznego.
Podajemy z ziemniakami lub z pieczywem.
DIETETYCZNA WĄTRÓBKA MAJERANKOWA – dodatkowe informacje
NIE MOŻNA SOLIĆ WĄTRÓBKI WCZEŚNIEJ BO BĘDZIE TWARDA ZAWSZE PO UGOTOWANIU LUB USMAŻENIU
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Dietetyczna tortilla - light
Następny przepis: DIETETYCZNA ZUPA KAPUŚCIANA