Dietetyczna Makaronowa Uczta z tuńczykiem
Składniki:
- 100 g makaronu pełnoziarnistego Pastani (Biedronka) (gramatura surowego)
- 60 g tuńczyka w wodzie (sosie własnym)
- 30 g serka puszystego (Biedronka)
- Jedna młoda cebulka
- Czosnek granulowany
- Kardamon
- Oregano
- Papryka ostra
- Pieprz
Dietetyczna makaronowa uczta z tuńczykiem – jak zrobić?
-
1. Nastawiamy wodę do gotowania, odważamy makaron, wrzucamy do gotującej się wody na 11-13 minut.
-
2. Kroimy młodą cebulkę na drobne kółka.
-
3. Odważamy tuńczyka, dokładnie odcedzamy (dobrze się sprawdza ubijanie łyżeczką).
-
4. Odważamy serek puszysty, może to być „Delikate” z Biedronki lub „Almette”.
-
5. Odcedzamy ugotowany makaron.
-
6. Makaron kroimy na połówki, by lepiej wymieszał się z produktami (warto do tego użyć kuchennych nożyczek).
-
7. Do makaronu kolejno dodajemy:
- – serek puszysty
- – tuńczyka
- – młodą cebulkę
- – oraz w/w przyprawy (ja osobiście wrzucam po 1/4 łyżeczki każdej z nich i szczyptę pieprzu)
-
8. Całość dokładnie mieszamy, by wszystkie produkty się złączyły.
-
9. Wykładamy naszą makaronową ucztę na talerz i dekorujemy! GOTOWE! SMACZNEGO!
Porady – dodatkowe informacje
Zapraszam do oglądania Dietetycznych i zdrowych przepisów! Możecie również zaglądnąć na mojego bloga kulinarnego: http://pasjaijedzenie.blogspot.com/ oraz Facebook fanpage: https://www.facebook.com/DietetyczneiZdrowePrzepisySzkolyTancaAGDanceStudio
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Dietetyczna kanapka z kurczakiem i frytkami
Następny przepis: Dietetyczna sałatka z kaszą kuskus