CZESKI SER ŻÓŁTY

CZESKI SER ŻÓŁTY

Czeski ser żółty to wyjątkowo smaczne danie, które można przyrządzić w domowym zaciszu. Cieszy się ono niesłabnącym zainteresowaniem, zarówno wśród miłośników kuchni czeskiej, jak też między ludźmi, którzy szukają nowych, smakowitych doświadczeń kulinarowych. Jego wyrazisty smak i nieskomplikowany sposób przygotowania sprawiają, że pasuje do wielu dań, zarówno jako dodatek, jak i samodzielny posiłek. Składniki do jego zrobienia są łatwo dostępne, a wynik końcowy na pewno was zadowoli. Czeski ser żółty to danie, które powinno znaleźć się w repertuarze każdego kucharza domowego.

Składniki:

  • 5-6 plasterków sera żółtego grubości około 2 cm
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia
  • Żurawina

Czeski ser żółty – jak zrobić?

  1. WYKONANIE: Ser żółty kroimy w plasterki, obtaczamy w jajku następnie dokładnie w bułce tartej smażymy na złoto z obu stron. Układamy na talerzu, w środek wkładamy około 2 łyżeczek żurawiny. Ser podawać z ulubionym pieczywem.

CZESKI SER ŻÓŁTY – dodatkowe informacje

żurawinę można zastąpić innym np wiśniowym dzemem


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Czeskie knedliki
Następny przepis: Czosnek pieczony

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode