CZESKI SER ŻÓŁTY
Czeski ser żółty to wyjątkowo smaczne danie, które można przyrządzić w domowym zaciszu. Cieszy się ono niesłabnącym zainteresowaniem, zarówno wśród miłośników kuchni czeskiej, jak też między ludźmi, którzy szukają nowych, smakowitych doświadczeń kulinarowych. Jego wyrazisty smak i nieskomplikowany sposób przygotowania sprawiają, że pasuje do wielu dań, zarówno jako dodatek, jak i samodzielny posiłek. Składniki do jego zrobienia są łatwo dostępne, a wynik końcowy na pewno was zadowoli. Czeski ser żółty to danie, które powinno znaleźć się w repertuarze każdego kucharza domowego.
admin
Składniki:
- 5-6 plasterków sera żółtego grubości około 2 cm
- 1 jajko
- Bułka tarta
- Olej do smażenia
- Żurawina
Czeski ser żółty – jak zrobić?
- WYKONANIE: Ser żółty kroimy w plasterki, obtaczamy w jajku następnie dokładnie w bułce tartej smażymy na złoto z obu stron. Układamy na talerzu, w środek wkładamy około 2 łyżeczek żurawiny. Ser podawać z ulubionym pieczywem.
CZESKI SER ŻÓŁTY – dodatkowe informacje
żurawinę można zastąpić innym np wiśniowym dzemem