Ciasto trójkolorowe.

Ciasto trójkolorowe.

Jeśli jesteś wielbicielem słodkości, ten przepis na ciasto trójkolorowe z pewnością przypadnie Ci do gustu. Czym jest to trójkolorowe cudo? To wspaniała, kremowa kompozycja składająca się z trzech warstw o różnych smakach i kolorach. Delikatne ciasto, które zaskakuje swoim wyglądem, ale przede wszystkim smakiem. Ta niespotykana połączenie kolorów sprawia, że zachwyci nie tylko podniebienie, ale także oczy. Idealne na specjalną okazję, ale również jako deser na co dzień. Uwierzcie, to ciasto trójkolorowe z pewnością zachwyci Was swoim smakiem i wyglądem! Oto przepis, który sprawi, że Twoje ciasto stanie się hitem każdej domowej imprezy.

Składniki:

  • 2 i pół szklanki mąki pszennej
  • 1 i pół szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 1 szklanka oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 1 kisiel truskawkowy
  • 1 szklanka wody przegotowanej i wystudzonej

Ciasto trójkolorowe – jak zrobić?

  1. Jajka ubić z cukrem, powoli dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na przemian wlewać olej i wodę, cały czas ubijając.
  2. Ciasto podzielić na trzy części. Jedną zostawić jasną, do drugiej dodać kakao, a do trzeciej kisiel. Wymieszać.
  3. Do formy o wymiarach 35/24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wykładamy najpierw ciemne ciasto, na to jasne i różowe. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

Słowa kluczowe: przepis na ciasto trójkolorowe, trójkolorowe cudo ciasto, ciasto trójkolorowe

Ciasto trójkolorowe – dodatkowe informacje

Można posypać cukrem pudrem.
Do tego ciasta możemy użyć dowolny smak kisielu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto tortowe z Michałkami
Następny przepis: Ciasto truflowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode