ciasto piasek pustyni

ciasto piasek pustyni

Pozwól sobie zafundować wyjątkowe doznania kulinarnie, odpływając w aromatyczne podróże na Pustynię Sahara za pomocą tego wyjątkowego przepisu na ciasto o nazwie „Piasek Pustyni”. To smakowite ciasto jest tak miękkie i delikatne jak piaskowa wydma, a zarazem oferuje bogactwo smaku, które zajmuje centralne miejsce w każdym deserze. Zapierające dech w piersiach piaskowce pikujące się wzdłuż horyzontu, teraz dostępne na twoim talerzu. Składniki są proste i łatwo dostępne, a efekt końcowy sprawia, że warto poświęcić na nie swój czas. Przygotuj się na kulinarną podróż jak żadna inna z ciastem „Piasek Pustyni”.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • Cukier waniliowy
  • 1 kostka masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 jaj
  • Sól
  • Tłuszcz do blachy
  • Cukier puder do posypania

Ciasto piasek pustyni – jak zrobić?

  1. 1.

    Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masło utrzeć z cukrami, dodając po jednym jajku, a następnie po łyżce maki z dodatkami. Przełożyć do natłuszczonej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni i piec przez 40 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

ciasto piasek pustyni – dodatkowe informacje

Zeby urosl wysoki trzeba zrobic z dwoch porcji..


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto Paznokcie''
Następny przepis: Ciasto piernikowe z dżemem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode