ciasto piasek pustyni
Pozwól sobie zafundować wyjątkowe doznania kulinarnie, odpływając w aromatyczne podróże na Pustynię Sahara za pomocą tego wyjątkowego przepisu na ciasto o nazwie „Piasek Pustyni”. To smakowite ciasto jest tak miękkie i delikatne jak piaskowa wydma, a zarazem oferuje bogactwo smaku, które zajmuje centralne miejsce w każdym deserze. Zapierające dech w piersiach piaskowce pikujące się wzdłuż horyzontu, teraz dostępne na twoim talerzu. Składniki są proste i łatwo dostępne, a efekt końcowy sprawia, że warto poświęcić na nie swój czas. Przygotuj się na kulinarną podróż jak żadna inna z ciastem „Piasek Pustyni”.
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- Cukier waniliowy
- 1 kostka masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 jaj
- Sól
- Tłuszcz do blachy
- Cukier puder do posypania
Ciasto piasek pustyni – jak zrobić?
-
1.
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masło utrzeć z cukrami, dodając po jednym jajku, a następnie po łyżce maki z dodatkami. Przełożyć do natłuszczonej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni i piec przez 40 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
ciasto piasek pustyni – dodatkowe informacje
Zeby urosl wysoki trzeba zrobic z dwoch porcji..
Tagi
admin
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ciasto Paznokcie''
Następny przepis: Ciasto piernikowe z dżemem