Ciasto na naleśniki bez mleka

Ciasto na naleśniki bez mleka

Ten przepis na ciasto na naleśniki jest unikalny – nie wymaga ani mleka, ani użycia miksera. To znakomitą opcją dla osób z nietolerancjami pokarmowymi oraz dla tych, którzy szukają prostych i szybkich rozwiązań w kuchni. Ciasto na naleśniki bez mleka jest nie tylko bezglutenowe, ale także bez mleka i jaj, co sprawia, że jest to idealny przepis dla wegan i osób z alergiami. Wielu zastanawia się jednak, czy można zrobić smaczne naleśniki bez tych składników. Ten przepis na naleśniki bez mleka i jaj udowadnia, że jest to całkiem możliwe!

Składniki:

  • Naleśniki – przepis bez mleka:
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 2 szklanki wody
  • 2 jaja

Ciasto na naleśniki bez mleka – jak zrobić?

  1. Ciasto na naleśniki bez mleka:
    Na początek do dużej miski wlewamy wodę i dodajemy jajka i masło, następnie mieszamy i dodajemy przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia oraz cukier. Kolejne składniki dokładnie miksujemy, zakrywamy ciasto i odkładamy je na 10-15 minut. Tak przygotowane ciasto jest już gotowe do smażenia.
  2. Następnie za pomocą łyżki wazowej wlewamy ciasto naleśnikowe bez mleka na patelnię i smażymy przez około 2 minuty. Potem należy delikatnie przewracamy naleśnika na drugą stronę i dosmażamy z drugiej strony. Naleśniki bez mleka są gotowe do podania.

Słowa kluczowe: naleśniki bez mleka i glutenu, ciasto naleśnikowe bez mleka, ciasto na naleśniki bez miksera, czy można zrobić naleśniki bez mleka, jak zrobić naleśniki bez miksera, przepis na naleśniki bez wody, naleśniki bez mleka przepis, naleśniki bez mleka i jaj, naleśniki bez jajek i mleka, naleśnik bez mleka.

Porady – dodatkowe informacje

Naleśniki najlepiej smakują na ciepło. Jeżeli pozostanie ci trochę placków, możesz je obtoczyć w bułce tartej z warzywnym bądź mięsnym farszem i usmażyć ponownie na oleju. Tak powstaną krokiety bez mleka.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto na mleku słodzonym zagęszczonym
Następny przepis: Ciasto na oliwie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode