Ciasto kręcone z czereśniami

Ciasto kręcone z czereśniami

Wyobraź sobie pyszne ciasto z czereśniami, które rozpływa się w ustach, prawda, że brzmi apetycznie? No to mamy dla Ciebie jeden z najlepszych przepisów na takie ciasto. Ciasto kręcone z czereśniami to przepis prosty, szybki i przede wszystkim smaczny. Ten wspaniały wypiek to doskonała propozycja dla każdego miłośnika owocowych ciast. Delikatne ciasto ucierane, przeplatanie kruchą kruszonką i słodko-kwasowymi czereśniami – idealna harmonia smaków. Niezależnie od okazji, to ciasto z czereśniami zawsze się sprawdzi. Czekasz na gości? A może masz ochotę na coś pysznego do kawy? Ten przepis jest dla Ciebie.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 ml oleju
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
  • 600 g czereśni
  • cukier puder do posypania

1. Ciasto kręcone z czereśniami – jak zrobić?

  • Wszystkie składniki umieścić w misce, zmiksować. Wylać do blachy o wymiarach 32x 21 cm. Czereśnie wydrylować, wyłożyć na ciasto. Piec ok. 50 minut w 180°C. Posypać cukrem pudrem.

Słowa kluczowe: pyszne ciasto z czereśniami, proste ciasto z czereśniami, ciasto ucierane z czereśniami, ciasto z czereśniami łatwe, szybkie ciasto z czereśniami

Ciasto kręcone z czereśniami – dodatkowe informacje

Zamiast czereśni można użyć do tego pysznego ciasta jagody, wiśnie lub śliwki. To proste ciasto z czereśniami jest również ciastem ucieranym i bardzo łatwym w przygotowaniu. Idealne, jeśli szukasz szybkiego przepisu na ciasto z czereśniami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto Kopciuszek siostry Anastazji
Następny przepis: Ciasto królewskie mojej mamy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode