Chrupiący schabowy moczony w maślance

Chrupiący schabowy moczony w maślance

Przedstawiamy przepis na klasyczny polski obiad, ale z pewnym twistem – chrupiący schabowy moczony w maślance. Rodzaj marynaty to maślanka, która nadaje mięsu niezwykłej miękkości i soczystości, a jednocześnie pomaga w utrzymaniu chrupiącej panierki podczas smażenia. Nie jest to jednak eksperyment tylko dla miłośników schabu – maślanka świetnie sprawdzi się też jako dodatek do mięsa królika. Zachęcamy do wypróbowania naszej propozycji – zarówno dla miłośników tradycyjnej polskiej kuchni, jak i dla tych, którzy chcą nieco poeksperymentować. Czas wrócić do kuchni!

Składniki:

  • 6 plasterków schabu wieprzowego
  • 1/2 litra maślanki
  • 2 łyżki przyprawy do mięs
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • ok. 2 szklanki płatków kukurydzianych
  • olej do smażenia

Chrupiący schabowy moczony w maślance – jak zrobić?

Słowa kluczowe: schab marynowany w maślance, królik moczony w maślance, schab w maślance

Chrupiący schabowy moczony w maślance – dodatkowe informacje

Tak przygotowane kotlety podaję z ziemniakami z wody i surówką-u mnie z kiszonej kapusty.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: chrupiący deser chałwowy
Następny przepis: Chruściki pieczone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode