Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami
Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami to danie o niezwykle bogatym smaku, które doskonale sprawdzi się na rodzinny obiad czy imprezowy bufet. Jest to połączenie chrupiącej bułki, soczystego mięsa i aromatycznych pieczarek, które razem tworzą prawdziwe kulinarne dzieło sztuki. Ten przepis jest doskonałym sprawdzianem kreatywności w kuchni. Bułki mogą być dowolne, a mięso – tuż po ugotowaniu – mieszamy z pieczarkami, dodając sos i przyprawy do smaku. To danie, które możemy dostosować do naszych potrzeb i gustu. Bułki faszerowane to nie tylko smaczne, ale i efektowne danie na każdą okazję.
admin
Składniki:
- 3 świeże bułki
- 10 dag pieczarek
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- 1 pomidor
- 1 łyżka majonezu
- Natka pietruszki
- Olej
- Sól i pieprz
Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami – jak zrobić?
- Pierś z kurczaka pokroić na kawałeczki, posolić i doprawić pieprzem. Obsmażyć na oleju na patelni. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć, posolić i doprawić pieprzem. Pomidora pokroić w cząstki i wymieszać z pieczarkami i mięsem, doprawić solą, pieprzem. Dodać natkę pietruszki i majonez. Wymieszać.
- Bułki wydrążyć i wstawić do piekarnika na 10 minut w temp 200 st C. Następnie napełnić farszem.
- Zapiekać w piekarniku około 10-15 minut.
Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami – dodatkowe informacje
Do faszerowania bułek można użyć mięso lub wędliny z poprzedniego dnia, np. udko, pieczeń, kotlety. Można dodać do farszu żółtego sera.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Bułki drożdżowe z nadzieniem serowym
Następny przepis: Bułki hamburgerowe