Bezmączny wrap

Bezmączny wrap

Zapraszamy do wypróbowania przepisu na bezmączny wrap. Ten lekki i zdrowy posiłek stanowi idealną propozycję na szybki lunch czy kolację. Bez dodatku zbędnych kalorii, ale z pełnym dobrociach, smakiem. Jego sporządzenie nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych, a jednocześnie jest to ciekawa alternatywa dla typowych, mącznych wrapów. Kiedy zastanawiasz się 'mcwrap jak zrobić’, wybierz nasz przepis, który jest nie tylko pyszny, ale i łatwy w przygotowaniu. Zaskocz swoją rodzinę lub znajomych tworząc niskokaloryczne, lecz pełne smaku danie. To połączenie różnorodnych składników sprawi, że twoje podniebienie na pewno dozna prawdziwej eksplozji smaków.

Składniki:

  • jajko
  • 3 łyżeczki siemienia lnianego
  • sól, pieprz
  • łyżeczka mielonej papryki
  • łyżeczka kurkumy
  • Dodatki:
  • sos słodki z pomidorów, cukinii, rodzynek (może być inny)
  • pieczarki
  • szynka
  • cheddar
  • rukola
  • kiełki

Bezmączny wrap – jak zrobić?

  1. Składniki na wrap łączymy i mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni i wylewamy składniki tak jak ciasto naleśnikowe. Gdy ciasto zetnie się przewracamy na drugą stronę a wierzch smarujemy sosem, dodajemy podduszone na masełku pieczarki i szynkę i posypujemy startym cheddarem. Przykrywamy, żeby ser mógł się rozpuścić. Po zdjęciu z patelni posypujemy wrap kilkoma listkami rukoli i kiełkami. Smacznego!

Bezmączny wrap – dodatkowe informacje

Zmieniając dodatki możemy z takiego wrapa zrobić danie obiadowe, dodając np. pierś indyka pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną, cebulkę i warzywa takie jak bakłażan, cukinia itp.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Bezglutenowy wilgotny makowiec (baardzo makowy)
Następny przepis: Bezowa rolada lodowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode