Bezmączny wrap
Zapraszamy do wypróbowania przepisu na bezmączny wrap. Ten lekki i zdrowy posiłek stanowi idealną propozycję na szybki lunch czy kolację. Bez dodatku zbędnych kalorii, ale z pełnym dobrociach, smakiem. Jego sporządzenie nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych, a jednocześnie jest to ciekawa alternatywa dla typowych, mącznych wrapów. Kiedy zastanawiasz się 'mcwrap jak zrobić’, wybierz nasz przepis, który jest nie tylko pyszny, ale i łatwy w przygotowaniu. Zaskocz swoją rodzinę lub znajomych tworząc niskokaloryczne, lecz pełne smaku danie. To połączenie różnorodnych składników sprawi, że twoje podniebienie na pewno dozna prawdziwej eksplozji smaków.
Składniki:
- jajko
- 3 łyżeczki siemienia lnianego
- sól, pieprz
- łyżeczka mielonej papryki
- łyżeczka kurkumy
- Dodatki:
- sos słodki z pomidorów, cukinii, rodzynek (może być inny)
- pieczarki
- szynka
- cheddar
- rukola
- kiełki
Bezmączny wrap – jak zrobić?
- Składniki na wrap łączymy i mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni i wylewamy składniki tak jak ciasto naleśnikowe. Gdy ciasto zetnie się przewracamy na drugą stronę a wierzch smarujemy sosem, dodajemy podduszone na masełku pieczarki i szynkę i posypujemy startym cheddarem. Przykrywamy, żeby ser mógł się rozpuścić. Po zdjęciu z patelni posypujemy wrap kilkoma listkami rukoli i kiełkami. Smacznego!
Bezmączny wrap – dodatkowe informacje
Zmieniając dodatki możemy z takiego wrapa zrobić danie obiadowe, dodając np. pierś indyka pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną, cebulkę i warzywa takie jak bakłażan, cukinia itp.
Tagibezglutenowe
admin
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Bezglutenowy wilgotny makowiec (baardzo makowy)
Następny przepis: Bezowa rolada lodowa