Zupa szparagowa z jajkiem sadzonym i chipsami pomidorowymi

Zupa szparagowa z jajkiem sadzonym i chipsami pomidorowymi

Ta wyrafinowana zupa szparagowa z jajkiem sadzonym i chipsami pomidorowymi to nie tylko wyszukane danie, które wprowadzi odmianę do codziennego menu, ale także świetny sposób na zaspokojenie chęci na coś wyjątkowego. Zdrowa i pełna smaku, ta zupa zawiera szparagi, które oferują zarówno głębię smaku, jak i różnorodną gamę korzyści zdrowotnych. Jajko sadzone dodaje bogactwa i przyjemnie komponuje się ze smakiem szparagów. Jako finałowe akcenty – chrupiące chipsy pomidorowe, które zapewniają dodatkową teksturę i smak. Idealny posiłek na chłodniejsze dni, kiedy chcesz coś wyjątkowo kuszącego i satysfakcjonującego.

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • por
  • 2 korzenie pietruszki
  • 1/4 selera korzeniowego
  • 700 g szparagów zielone i białe
  • świeży lubczyk
  • sól
  • pieprz
  • pieprz ziołowy
  • masło – łyżka
  • dodatki:
  • na każdą porcję jajko
  • masło klarowane do smażenia
  • domowe chipsy pomidorowe z dwóch podłużnych pomidorów
  • kwaśna śmietana do podania

sadzonym, chipsami pomidorowymi, sposób przygotowania, kroki, ziemniaki, pietruszki, seler, pora, białe szparagi, zielone szparagi, łubczyk, gładka masa, smażone jajka, główki szparagów, chipsy pomidorowe, kwaśna śmietana

xxxx – dodatkowe informacje

Aby zrobić czipsy z pomidorów, należy pokroić pomidory i wysuszyć je w suszarce do warzyw lub ułożyć na papierze do pieczenia i suszyć w 60 stopniach C w piecyku przez 3-4 godziny. Pomidory pod koniec suszenia można posypać lekko solą, granulowanym czosnkiem i bazylią.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu
Następny przepis: Zupa szczawiowa z jajkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode