Zupa gulaszowa z serc
Zapraszamy do przygotowania smakowitej zupy gulaszowej z serc drobiowych. Ten aromatyczny i sycący posiłek to prawdziwa uczta dla miłośników intensywnych smaków. W tym przepisie serca drobiowe, które są niezwykle bogatym źródłem białka, łączymy z warzywami, przyprawami i wyrazistym bulionem, tworząc zupę, która z pewnością pobudzi twoje kubki smakowe. Zupa gulaszowa z serc drobiowych to doskonały wybór na rodzinny obiad czy sycący lunch. Warto spróbować tej niepowtarzalnej kompozycji smaków.
admin
Składniki:
- 30 dekagramów serc drobiowych
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- ¼ selera
- 2 papryki
- Por
- Kostka rosołowa
- Olej
- Pieprz, papryka ostra i słodka
Zupa gulaszowa z serc drobiowych – jak zrobić?
- Cebulę, por i paprykę pokroić, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce, włożyć do garnka razem z sercami, przyprawić pieprzem i papryką, na górę pokruszyć kostkę rosołową, dodać odrobiną oleju i wlać ok. 2 szklanek wody (aby przykryć warzywa i serca). Gotować 20-25 minut. Otworzyć ostrożnie garnek.
Porady – dodatkowe informacje
Jeżeli potrawa zupa gulaszowa z serc drobiowych wyda nam się za mało słona, pod koniec można dodać sól.