Zupa gulaszowa z serc

Zupa gulaszowa z serc

Zapraszamy do przygotowania smakowitej zupy gulaszowej z serc drobiowych. Ten aromatyczny i sycący posiłek to prawdziwa uczta dla miłośników intensywnych smaków. W tym przepisie serca drobiowe, które są niezwykle bogatym źródłem białka, łączymy z warzywami, przyprawami i wyrazistym bulionem, tworząc zupę, która z pewnością pobudzi twoje kubki smakowe. Zupa gulaszowa z serc drobiowych to doskonały wybór na rodzinny obiad czy sycący lunch. Warto spróbować tej niepowtarzalnej kompozycji smaków.

Składniki:

  • 30 dekagramów serc drobiowych
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ¼ selera
  • 2 papryki
  • Por
  • Kostka rosołowa
  • Olej
  • Pieprz, papryka ostra i słodka

Zupa gulaszowa z serc drobiowych – jak zrobić?

  1. Cebulę, por i paprykę pokroić, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce, włożyć do garnka razem z sercami, przyprawić pieprzem i papryką, na górę pokruszyć kostkę rosołową, dodać odrobiną oleju i wlać ok. 2 szklanek wody (aby przykryć warzywa i serca). Gotować 20-25 minut. Otworzyć ostrożnie garnek.

Porady – dodatkowe informacje

Jeżeli potrawa zupa gulaszowa z serc drobiowych wyda nam się za mało słona, pod koniec można dodać sól.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa gyros
Następny przepis: Zupa gulaszowa ala meksykańska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode