Żeberka gotowane i smażone

Żeberka gotowane i smażone

Szukasz oryginalnego sposobu przygotowania żeberek? Oto przepis, który połączy dwa procesy: gotowanie i smażenie żeberka. Ten proces gwarantuje mięso pełne smaku i soczystości. Bez względu na to, czy dotychczas gotowałeś żeberka czy piekłeś, to przepis dostarczy Ci nowych doświadczeń kulinarncyh. Zachęcamy do wypróbowania metody gotowania, a potem smażenia. Ta technika pozwoli Ci uzyskać idealną konsystencję oraz smak żeberka. To smakowita alternatywa dla tradycyjnej wersji. Spróbuj, a przekonasz się, jak niesamowite mogą być gotowane.

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych,

    1 szklanka pikantnego keczupu,

    1/4 szklanki soku z cytryny,

    2 łyżeczki musztardy francuskiej,

    2 łyżki sosu sojowego,

    3 łyżki cukru,

    duża szczypta soli,

    1/3 łyżeczki papryki chili,

    2 cebule,

    2 ząbki czosnku,

Żeberka gotowane i smażone – jak zrobić?

  1. Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Żeberka włożyć do garnka z gorącą wodą i gotować około 40 – 50 minut. Do garnka dodać keczup, sos sojowy, sok z cytryny, musztardę, cukier i sól. Dodać również pokrojoną cebulę oraz czosnek. Gotować jeszcze 20 minut, następnie wyjąć i odsączyć.
  2. Włożyć na patelnię z rozgrzanym masłem i piec do miękkości mięsa polewając je sosem z gotowania.

Żeberka podajemy w towarzystwie ciap kapusty.

Żeberka gotowane i smażone – dodatkowe informacje

czas przygotowania 30 minut + gotowanie i smażenie


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Żeberka miodowo-piwne
Następny przepis: Żeberka duszone w kapuście

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode