Zaskakująco pyszna… Smażona Mozzarella
Czy kiedykolwiek marzyliście o tym, aby móc cieszyć się doskonałym smakiem sera mozzarella w nieco mniej tradycyjnej formie? Jeżeli tak, to jesteśmy przekonani, że zaskoczy Was nasz przepis na smażoną mozzarellę w panierce. To nietuzinkowy sposób, aby zamienić dość neutralny w smaku ser mozzarella w smakołyk, który zadowoli podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Chrupiąca na zewnątrz, a delikatna i rozpływająca się w środku smażona mozzarella jest świetną propozycją na przekąskę na spotkania towarzyskie, a także do zaskoczenia rodzinnych smakoszy podczas codziennych posiłków. Spróbujcie, a na pewno się nie zawiedziecie!
admin
Składniki:
- 125g mozzarelli
- panierka
- 1 jajo
- łyżka mąki
- przyprawy wg uznania
- olej do smażenia
Zaskakująco pyszna… smażona mozzarella – jak zrobić?
- Mozzarelle osączamy z zalewy, kroimy w grubsze plastry, obtaczamy w mące, potem w rozkłóconym jajku z dodatkiem przypraw, na koniec w panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoto.
Zaskakująco pyszna… Smażona Mozzarella – dodatkowe informacje
Po usmażeniu warto odłożyć ser na chwilę na papierowy ręcznik, by wsiąknął tłuszcz. Świetnie smakuje z surówką oraz sosem czosnkowym.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Smażona kiełbasa z cebulą
Następny przepis: Smażona kiełbasa w sosie własnym