Zaskakująco pyszna... Smażona Mozzarella

Zaskakująco pyszna… Smażona Mozzarella

Czy kiedykolwiek marzyliście o tym, aby móc cieszyć się doskonałym smakiem sera mozzarella w nieco mniej tradycyjnej formie? Jeżeli tak, to jesteśmy przekonani, że zaskoczy Was nasz przepis na smażoną mozzarellę w panierce. To nietuzinkowy sposób, aby zamienić dość neutralny w smaku ser mozzarella w smakołyk, który zadowoli podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Chrupiąca na zewnątrz, a delikatna i rozpływająca się w środku smażona mozzarella jest świetną propozycją na przekąskę na spotkania towarzyskie, a także do zaskoczenia rodzinnych smakoszy podczas codziennych posiłków. Spróbujcie, a na pewno się nie zawiedziecie!

Składniki:

  • 125g mozzarelli
  • panierka
  • 1 jajo
  • łyżka mąki
  • przyprawy wg uznania
  • olej do smażenia

Zaskakująco pyszna… smażona mozzarella – jak zrobić?

  1. Mozzarelle osączamy z zalewy, kroimy w grubsze plastry, obtaczamy w mące, potem w rozkłóconym jajku z dodatkiem przypraw, na koniec w panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoto.

Zaskakująco pyszna… Smażona Mozzarella – dodatkowe informacje

Po usmażeniu warto odłożyć ser na chwilę na papierowy ręcznik, by wsiąknął tłuszcz. Świetnie smakuje z surówką oraz sosem czosnkowym.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Smażona kiełbasa z cebulą
Następny przepis: Smażona kiełbasa w sosie własnym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode