Zapiekane naleśniki z parówkami z serem

Zapiekane naleśniki z parówkami z serem

Zapiekane naleśniki z parówkami i serem to proste i smaczne danie, które z pewnością przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Naleśniki z parówkami to niepowtarzalne połączenie delikatnego ciasta naleśnikowego, soczystych parówek i topiącego się w środku sera. Całość zapiekana w piekarniku stwarza cudowny aromat, który nikt nie będzie w stanie zignorować! Świetnie sprawdzą się na weekendowy obiad, imprezę czy przyjęcie dla dzieci. Jeżeli lubicie oryginalne połączenia smaków i szukacie pomysłu na rodzinny obiad, te zapiekane naleśniki z parówkami i serem na pewno Was zainteresują.

Składniki:

  • Ciasto:
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 duże jajko
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 2 łyżki oleju
  • Dodatkowo:
  • 6 parówek
  • 6 plastrów sera gouda

Zapiekane naleśniki z parówkami z serem – jak zrobić?

  1. Ciasto:

    Jajka wbijamy do miski. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki, mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy. Smażymy duże placki z obu stron na złoty kolor.

    Na każdy placek wykładamy plasterek sera i parówkę. Zwijamy w rulonik. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce i zapiekamy około 10-15 minut w rogrzanym piekarniku do 180 stopni.

    Podajemy z ulubionymi sosami.

    Smacznego 😉

Porady – Dodatkowe informacje

Podajemy z ulubionymi sosami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Następny przepis: Zapiekane naleśniki z mięsem i pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode