Zapiekane naleśniki z mięsem i pieczarkami

Zapiekane naleśniki z mięsem i pieczarkami

Przygotuj pyszną kolację dla swojej rodziny – zapiekane naleśniki z mięsem i pieczarkami. To doskonałe danie na wieczorne spotkania czy weekendowe obiady. Wypełnienie tych delikatnych naleśników smakowitym, mięsnym farszem z pieczarkami tworzy niepowtarzalne połączenie, które z pewnością zadowoli podniebienia wszystkich miłośników tradycyjnej kuchni. Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami to prawdziwa uczta, pełna smaków i aromatów, które sprawią, że każdy kęs będzie prawdziwym doświadczeniem. Przygotuj to danie i przekonaj się, jak bardzo może być prawdziwym hitem na Twoim stole.

Składniki:

  • Naleśniki:
  • -mleko
  • -mąka
  • -woda gazowana
  • -jajko
  • -olej
  • Farsz:
  • -80 dkg mięsa mielonego
  • -60 dkg pieczarek
  • -ser żółty
  • – zupa pieczarkowa WINIARY
  • – 3 łyżki śmietany
  • – 2/3 łyżki wody

Zapiekane naleśniki z mięsem i pieczarkami – jak zrobić?

  1. Mieszamy mleko, jajko, mąkę, wodę i odrobinę oleju. Smażymy naleśniki. Proporcje składników dobieramy do ilości naleśników.
  2. Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju. Pieczarki kroimy w plastry i dusimy na margarynie. Następnie podduszone pieczarki mieszamy z mięsem mielonym. Zupę pieczarkową rozrabiamy z 3 łyżkami śmietany i 2-3 łyżkami wody. Pieczarki połączone z mięsem zalewamy zupą i chwilę gotujemy ok 2-3 minuty.
  3. Farszem smarujemy naleśniki i zawijamy w ruloniki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem pokrojonym w cienkie paski lub startym na tartce. Naleśniki zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera w temperaturze 180°C. Zamiast mięsa mielonego można dodać piersi kurczaka pokrojone w drobną kostkę i podsmażone.

Słowa kluczowe: naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami zapiekane, naleśniki z mielonym i pieczarkami

Zapiekane naleśniki z mięsem i pieczarkami – dodatkowe informacje

Naleśniki z mięsem mielonym i pieczarkami zapiekane są pysznym daniem, które z pewnością przypadnie wam do gustu. Jednakże, naleśniki nie powinny być za bardzo „wysuszone” ani zbyt cienki ponieważ będą się źle zwijały.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zapiekane naleśniki z parówkami z serem
Następny przepis: Zapiekane mięso mielone

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode