Zapiekane naleśniki z parówkami z serem
Zapiekane naleśniki z parówkami i serem to proste i smaczne danie, które z pewnością przypadnie do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Naleśniki z parówkami to niepowtarzalne połączenie delikatnego ciasta naleśnikowego, soczystych parówek i topiącego się w środku sera. Całość zapiekana w piekarniku stwarza cudowny aromat, który nikt nie będzie w stanie zignorować! Świetnie sprawdzą się na weekendowy obiad, imprezę czy przyjęcie dla dzieci. Jeżeli lubicie oryginalne połączenia smaków i szukacie pomysłu na rodzinny obiad, te zapiekane naleśniki z parówkami i serem na pewno Was zainteresują.
admin
Składniki:
- Ciasto:
- 100 g mąki pszennej
- 1 duże jajko
- 100 ml mleka
- 100 ml wody
- 2 łyżki oleju
- Dodatkowo:
- 6 parówek
- 6 plastrów sera gouda
Zapiekane naleśniki z parówkami z serem – jak zrobić?
- Ciasto:
Jajka wbijamy do miski. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki, mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy. Smażymy duże placki z obu stron na złoty kolor.
Na każdy placek wykładamy plasterek sera i parówkę. Zwijamy w rulonik. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce i zapiekamy około 10-15 minut w rogrzanym piekarniku do 180 stopni.
Podajemy z ulubionymi sosami.
Smacznego 😉
Porady – Dodatkowe informacje
Podajemy z ulubionymi sosami.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Następny przepis: Zapiekane naleśniki z mięsem i pieczarkami